Partidele politice sunt, de departe, cele mai mai mari grupări de interese private!

După mai bine de 22 de ani de aşa-zisă democraţie, un lucru este sigur în societatea noastră: partidele politice sunt, de departe, cele mai mari grupări de interese private şi, mai grav, tind să se transforme în afaceri de familie. Politicienii, ajunşi în funcţii de stat, au reuşit prin intermediul rudelor şi prietenilor să paraziteze toate instituţiile. După ce tatăl a ajuns în Parlament, copilul a devenit secretar de stat într-un minister, nepotul a fost numit şef într-o instituţie guvernamentală, ginerele a preluat conducerea unui inspectorat, cumnatul a ajuns director într-o companie naţională, iar alte rude conduc societăţi comerciale private care fac afaceri bănoase cu statul. Tot acest sistem afectează dezvoltarea normală a statului şi ne lezează pe toţi. Profitând de acest sistem de cumetrie, unii politicieni de marcă s-au realizat din punct de vedere financiar pentru câteva generaţii de acum înainte, iar a fi pe lista eligibilă a unui partid a devenit una dintre cele mai profitabile meserii din România!
O societate democratică poate sancţiona aceste afaceri ascunse în spatele siglelor de partid într-un singur fel, respectiv să nu le mai dea votul celor desemnaţi să candideze pentru posturile din administraţia publică şi să aleagă altceva, în special membri ai societăţii civile, oameni obişnuiţi, care ajunşi în posturi ale administraţiei se pot implica activ şi fără vreun interes în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii în viaţa de zi cu zi.

One thought on “Partidele politice sunt, de departe, cele mai mai mari grupări de interese private!

  1. Toate partidele politice sunt o sleahta de mafioti. oricum se invart intre ele la putere. macar un independent sa le stea ca un ghimpe in coaste. votez stoica enache!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>