Avem nevoie de strategii care să asigure Braşovului eficienţă termică şi energetică!

După alegerile din 10 iunie conducerea administraţiei locale şi forul deliberativ municipal vor trebui să promoveze strategii privind eficienţa termică şi energetică, în contextul în care un asemenea proiect a fost, deja, promovat la nivelul Consiliului Judeţean. Este vorba despre un proiect-pilot public, derulat la nivel naţional, care are finanţare europeană şi susţinere guvernamentală. Este disponibilă suma de 148 de milioane de euro pentru realizarea unui sistem integrat de gestionare a gunoaielor, cu o componentă principală privind realizarea unei unităţi de valorificare energetică şi termică a deşeurilor. Avem nevoie de o investiţie care să asigure administraţiei locale, cu costuri minime, eficienţă termică şi energetică! Principalul beneficiar al produselor unităţii de valorificare a deşeurilor va fi sistemul de încălzire centralizată a municipiului Braşov şi cei peste 270.000 de cetăţeni ai oraşului, care vor plăti mai puţin decât în prezent pentru agentul termic. De energia electrică rezultată va beneficia atât municipiul reşedinţă de judeţ, cât şi alte localităţi, care îşi vor reduce cheltuielile cu iluminatul public. Este vorba, într-un final, despre o investiţie care va lăsa mai mulţi bani în buzunarele braşovenilor şi în visteria bugetului local!

2 thoughts on “Avem nevoie de strategii care să asigure Braşovului eficienţă termică şi energetică!

  1. Apropo de eficienta termica, ce parere aveti despre programul de reabilitare termica a blocurilor din orasul nostru, credeti ca sunt fonduri alocate sau e doar o “vrajeala” electorala? Aveti un punct de vedere in legatura cu acest subiect?

  2. Nu sunt fonduri suficiente care să rezolve în următorii 3 – 4 ani izolarea termică. În această privinţă, cred că trebuie construit un parteneriat special între autorităţile locale, bănci şi proprietarii de locuinţe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>