Avem nevoie de o investiţie care să asigure administraţiei locale, cu costuri minime, eficienţă termică şi energetică!

După alegerile din 10 iunie conducerea administraţiei locale şi forul deliberativ municipal vor trebui să ţină cont de eficienţa energetică. Trebuie promovat şi susţinut proiectul-pilot de valorificare energetică a deşeurilor din judeţ, proiect promovat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Attila Kovacs, şi sprijinit de primarul municipiului, George Scripcaru.
Este vorba despre un proiect-pilot public, derulat la nivel naţional, care are finanţare europeană şi susţinere guvernamentală. Fondurile există, fiind disponibilă suma de 148 de milioane de euro pentru realizarea unui sistem integrat de gestionare a gunoaielor, cu o componentă principală privind realizarea unei unităţi de valorificare energetică şi termică a deşeurilor.

Avem nevoie de o investiţie care să asigure administraţiei locale, cu costuri minime, eficienţă termică şi energetică! Mai mult, este vorba despre un proiect care nu implică sub nici o formă poluarea mediului înconjurător şi care nu pune în pericol sănătatea cetăţenilor. Principalul beneficiar al produselor unităţii de valorificare a deşeurilor va fi sistemul de încălzire centralizată al municipiului Braşov şi, în consecinţă, cei peste 270.000 de cetăţeni ai oraşului, care în mod cert vor plăti mai puţin decât în prezent. De energia electrică va beneficia atât municipiul reşedinţă de judeţ, cât şi alte localităţi, care îşi vor reduce cheltuielile cu iluminatul public. Cu alte cuvinte, este vorba despre o investiţie care va lăsa mai mulţi bani în buzunarele braşovenilor şi în visteria bugetului local. În plus, echipamentele şi unitatea de valorificare energetică şi termică vor rămâne în proprietate publică!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>